Estudi sobre les dades socioeconòmiques de La Garrotxa 2014

Octubre 2014 – El Cercle EURAM de la Garrotxa, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olot, del Consell Comarcal de la Garrotxa i la Diputació de Girona, ha creat l’Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa. Aquest Observatori és un projecte que pretén posar a l’abast de tots els agents del territori eines útils per a la presa de decisions estratègiques. Alhora, vol ser una plataforma per captar talent i crear empreses al nostre territori. Amb aquest projecte, empreses, inversors i administracions podran tenir una clara radiografia de la comarca nivell socioeconòmic.

Algunes de les conclusions que es desprenen del document Observatori Econòmic i Social de La Garrotxa 2014 són la importància de la microempresa al teixit industrial de la comarca. Empreses de menys de cinc treballadors conformen el 74% d’aquest teixit. Estem davant d’una comarca amb un gran esperit emprenedor i un fort dinamisme, amb una taxa d’atur del 13,8%, el que suposa estar 5,4 punts per sota de la taxa a nivell de tot Catalunya.

L’estudi també fa un anàlisi de les millores que La Garrotxa ha d’afrontar en un futur proper, per continuar el camí cap a la competitivitat i l’excel·lència. Algunes d’aquestes millores giren al voltant de la millora de les infraestructures relacionades amb el transport i també les lligades amb les TIC. L’Observatori Econòmic i Social de La Garrotxa 2014 també fa esment de la necessitat de sòl i espai per l’activitat econòmica, i advoca per una reordenació i una gestió eficient d’aquest sòl industrial.

La Garrotxa i els clústers industrials lligats al territori i la indústria també són analitzats al document presentat pel Cercle EURAM de La Garrotxa. L’Observatori apunta la importància de potenciar els clústers ja existents (agroalimentari, plàstic) i de crear de nous, aprofitant el naixement al nostre espai d’empreses relacionades amb els àmbits de les noves tecnologies o les arts.

Per últim, la millora en l’orientació educativa, l’oferta de formació a tots els nivells i la necessitat de crear llocs de treballs més estables, així com augmentar l’ocupació entre la població major de 45 anys i els joves, són algunes de les claus que se’ns proposen per assolir la millora socioeconòmica de La Garrotxa.

L’Observatori es dirigeix a tots els garrotxins i ciutadans interessats de manera molt gràfica i es pot consultar de forma completa al link:

http://issuu.com/dummiesgrafic/docs/observatoridef14

L'Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa 2014.
L’Observatori Econòmic i Social de la Garrotxa 2014.