Consells d’actuació davant l’ocupació il·legal d’un habitatge

El Cos de Mossos d’Esquadra ens aconsella que davant d’una situació on es detecti que s’està ocupant un habitatge per primera vegada, ja sigui perquè es produeixen cops al pany o s’observa moviment que indica que es mou mobiliari, objectes personals, etc..s’ha de trucar immediatament al telèfon d’emergències 112. Aquesta trucada la pot realitzar qualsevol ciutadà, no cal ser el propietari de l’immoble. És crucial la rapidesa amb la que s’alerti als cossos de seguretat, doncs del temps transcorregut des de l’ocupació dependrà l’actuació de la policia.

Davant d’un immoble ocupat, s’haurà de localitzar al titular del mateix (particular, empresa o entitat bancària) per a que presenti la pertinent denúncia. Si l’ocupació es realitza sobre zones comunes d’una comunitat de propietaris, la denúncia l’haurà de presentar l’administrador de la finca o president.

En definitiva, en cas de sospita d’ocupació, truqui al 112. Quant abans es detecti la situació, abans es podrà solucionar i evitar molèsties a la resta de veïns.